dijous, 26 de desembre del 2013

COMPATÈNCIES DIGITALS


Aquests coneixements t'ajuden i et faciliten el procés d'ensenyament, ja que permet gestionar la informació, comunicar-te amb els mestres i professors i treballar col·lectivament amb diferents programes com el Drive, Prezi...
DESCRIPCIÓ
Actualment ens trobem en una societat on les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) són necessàries per quasi tot. Per tant, l'adquisició d'aquests coneixements estan recollits en els diferents currículums de les diferents etapes educatives, reben el nom de competències digitals.
Per tant, tots els mestres han d'estar amb una contínua formació pel que fa les TIC, perquè són unes competències que estan en constant canvi.


REFLEXIÓ
Com a estudiant de primer del Grau d' Educació Primària,  crec que el coneixement de les TIC i la seva aplicació a l'aula és molt important i sobretot en el segle que vivim que és l'era de les tecnologies.
Un bon docent ha de conèixer totes les aplicacions possibles i ensenyar com s'han de fer servir adequadament aquestes tecnologies, com filtrar tota la informació que podem trobar a la xarxa, utilitzar aquestes aplicacions per ajudar als alumnes a comprendre informació externa...
Com aquest món de les TIC està en constant canvi i desenvolupament un mestre mai s'ha format al 100% en aquesta competència, per això entre l'ajuda i l'esforç de tot el claustre s'ha d'anar intentant renovar i estar al dia pel que fa aquest àmbit.


AMPLIACIÓ
Tant la UNESCO com la ISTE han redactat diferents programes on recullen aquestes competències que ha d'assolir tan l'alumne com els docents.

En aquesta presentació hi ha més ben detallats aquests programes realitzats per les dos organitzacions.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada