divendres, 27 de desembre del 2013

SCOOP.IT

DESCRIPCIÓ

Actualment on tots estem bombardejats per tota mena d’informació i a més poder accedir a ella també ens és molt fàcil, hem de saber com gestionar i seleccionar aquesta informació. Aquest procés de selecció no és fàcil a causa de la gran massa d’informació que tenim a l’abast.

Com podem seleccionar aquesta informació? Gràcies a l’aplicació Scoop.it ja que és un entre altres curadors de continguts (content curation), s’encarrega de trobar la informació més rellevants segons altres usuaris dintre del gran núvol d’internet i deixant de banda tota aquella informació “tòxica”.
El seu funcionament és molt fàcil, només t´has de crear un compte, subscriure’t a les diferents fonts que et semblin interessants, segons els interessos creem tòpics relacionats a ells i només cal esperar que arribin les notificacions d’enllaços relacionats a aquelles paraules claus que havíem escollit prèviament. Finalment tota la informació que hagis escollit la pots agrupar per carpetes segons els temes que es tracti.

A més a més, un mateix també pot introduir a una de les seves carpetes qualsevol arxiu que cregui que li serà útil.

REFLEXIÓ
Des del meu punt de vista és una eina molt útil i eficaç per qualsevol usuari, ja que et permet classificar la informació i no et mostra aquella informació “tòxica”. A més a més gràcies al Scoop.it podríem deixar de banda les diferents pàgines que guardem a favorits, i tenir-les totes agrupades i classificades segons els diferents temes. 
A més a més, com a futura mestra crec que és una aplicació molt necessària, ja que ens pot mostrar recursos sobre un tema en concret i mostrar la mateixa informació en diferents formats…

AMPLIACIÓ
Eva Sangustín Fernández a través d’una presentació ens explica millor aquest concepte de curació de continguts en 10 passos

Aquests passos són els següents:
1.- Escollir el tema a filtrar.
2.- Escollir les paraules claus.
3.- Escollir les fonts d’informació.
4.- Crear alertes per seguir a les fonts.
5.-Determinar el criteri per escollir la informació.
6.- Determinar com l’usuari veurà la informació.
7.- Determinar com serà l’eina.
8.- Triar l’eina de publicació,
9.- Combinar amb contingut original.
10.- Promocionar el contingut filtrat.

Com a usuari d’aquesta eina us deixo aquí el meu Scoop.it on podreu trobar contingut relacionat amb les “TIC i l’educació” i amb “l’actualitat educativa”

1 comentari:

  1. M'agrada molt el concepte de curació de continguts explicat per l'Eva Sanagustín, molt interessant i fàcil d'entendre!!

    ResponElimina