dissabte, 28 de desembre del 2013

TAXONOMIA DIGITAL DE BOOM


La Taxonomia digital de Bloom és una actualització de la Taxonomia Revisada de Bloom (1950). En aquesta publicació es pot observar les diferents eines claus per els docents pel que fa l’aprenentatge a partir de les TIC.
Aquest aprenentatge de Boom està representat en diferents nivells i va més enllà d’unes eines o programes, ja que el que aquest estudi pretén és com podem aprendre a través de les TIC.
Els nivells que em esmentat anteriorment van de les habilitats de pensament d’ordre inferior cap a un ordre d’habilitats superior. Així que els conceptes de la Taxonomia Digital de Bloom segueixen aquest ordre de menys a més: recordar, comprendre, aplicar, analitzar, avaluar i crear.


Les habilitats de pensament un cop els alumnes  ja les hagin adquirit, es mantindran interioritzades per els nostres estudiants durant tota la seva vida. Aquestes es classifiquen en tres de menys a més aprofundiment (igual que els nivells): adquisició de coneixements, aprofundiment del coneixement i finalment l’adquisició de coneixements.
En aquest gràfic podem distingir, tant les diferents habilitats de pensament com els diferents nivells que estan associats a les diferents habilitats, situades seguint l’ordre de inferioritat cap a l’ ordre de superioritat respectivament.


Per poder ser uns bons usuaris les noves tecnologies, hauries d'arribar a assolir tots aquests coneixements i acabar creant les nostres pàgines, jocs, vídeos... És a dir que no només siguem consumidors d'aquestes tecnologies sinó que en formem part d'elles. Tot i que crec que aquest aprenentatge haurien de venir donats des de petits, per això la UNESCO i la ISTE crean diversos documents on expliquen quins són els diferents assoliments que haurien d'arribar els alumnes i els docents per el que fa en les noves tecnologies. Fa uns dies vaig fer una entra al blog que parla sobre aquestes competències.

1 comentari:

  1. Molt ben explicat Clàudia. M'agrada molt la teva tècnica d'explicar les imatges, perquè l'explicació s'entengui millor. Felicitats!

    ResponElimina